Blog Isotretinoine

Isotretinoïne of beter bekend als Roaccutane, is een medicijn dat wordt voorgeschreven bij ernstige acne. Dit medicijn krijgt steeds meer populariteit onder jongeren, maar aan het gebruik van dit medicijn zitten best wel wat haken en ogen.

Het klinkt makkelijk, je slikt een pilletje en weg is de acne. Toch leggen wij je graag uit waarom Isotretinoïne wordt ingezet bij ernstige vormen van acne.

 

Werking Isotretinoïne

Isotretinoïne heeft een werkzame stof dat is afgeleid van vitamine A zuur. In een hoge dosering zorgt Isotretinoïne ervoor dat:

– overvloedige vorming van talg gereduceerd wordt, dat voorkomt het groter worden van de talgklier

– mee-eters verdwijnen

– de ontstekingsreactie geremd wordt

– de bacterie die acne veroorzaakt wordt aangepakt.

Bij ernstige vormen van acne kan dit medicijn zeker een oplossing zijn. In dat geval zou de arts dit kunnen voorschrijven.

 

Bijwerkingen

Zorg er dan wel voor dat je op de hoogte bent van de bijwerkingen en gevaren die bij dit medicijnen horen. Wij zullen de meest voorkomende bijwerkingen hieronder benoemen.

Door het afremmen van de talgproductie wordt de huid gedurende het gebruik van de medicatie droog. Niet alleen op de plekken waar ontstekingen voorkomen maar over het hele lichaam. Dit resulteert in:

– Droge gescheurde lippen

– Droge geïrriteerde ogen

– Schilfers over het hele lichaam

Daarnaast kunnen ook de volgende bijwerkingen optreden; vermoeidheidsklachten, neerslachtig gevoel, bloedneuzen, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en overgevoeligheid voor zonlicht als bijwerkingen.

 

Zwanger

Het is van groot belang dat vrouwen niet in verwachting zijn. Isotretinoïne veroorzaakt namelijk ernstige aangeboren afwijkingen bij het kind en verhoogt de kans op een miskraam.

 

Gezondheid

Ook wordt Isotretinoïne afgeraden als iemand leverproblemen heeft, erg veel vetten in het bloed heeft (bijvoorbeeld hoge cholesterol of triglyceriden), een verhoogd vitamine A gehalte in het bloed heeft of als iemand een soja allergie heeft.

 

Laatste redmiddel

Dus heb je geprobeerd jouw huidverzorging te veranderen, jouw voedingspatroon aan te passen en antibiotica kuren in crème en pil vorm geprobeerd. Dan kan het een uitkomst zijn. Vaak wordt dit middel pas voorgeschreven als verder alles al geprobeerd is.

 

Huidtherapeut

Als huidtherapeut kunnen wij je goed adviseren op het gebied van acne. De huidtherapeut bestudeerd jouw huid nauwkeurig, en geeft dan een op maat gemaakt productadvies. Ook bespreken wij de leefgewoontes, voedingspatronen en andere onderliggende lichamelijke klachten die acne zouden kunnen veroorzaken. In de praktijk kunnen wij actieve acne aanpakken doormiddel van bijvoorbeeld uitreinigende behandelingen. Ook kunnen er verschillende technieken ingezet worden om acnelittekens te behandelen. Maar mocht jij problemen met jouw acne ervaren, zijn er dus nog veel stappen die genomen kunnen worden, voordat er gekozen wordt voor Isotretinoïne.

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer.

We brengen € 30,- voor een intakegesprek in rekening. Deze kosten worden in mindering gebracht op het bedrag van de eerste behandeling die u bij ons ondergaat

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Voorkeur locatie (verplicht)

  Onderwerp (waarvoor wilt u een afspraak maken) (verplicht)

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.