Blog huidkanker

 

De zomer komt eraan en dat betekent meer tijd om buiten in de zon te gaan. Hoewel de zon ons energie geeft, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor onze huid. In het ergste geval kan deze schade uiteindelijk leiden tot huidkanker (een van de meest voorkomende vormen van kanker). Gelukkig zijn er preventiemaatregelen om het te voorkomen.   

Voorkomen van Huidkanker: 

 • Gebruik een zonnebrandcrème: kies een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30. Breng het gelijkmatig aan en herhaal dit elke twee uur, vooral na zwemmen of zweten.
 • Vermijd de sterkste zon: probeer de zon te vermijden tussen 10.00 en 16.00 uur, wanneer de Uv-stralinghet sterkst is. 
 • Beschermende kleding: draag een hoed met brede rand, zonnebril en lange beschermende kleding.
 • Regelmatige huidcontroles: controleer uw huid elke maand zelf en neem contact op met uw huisarts/ behandelde arts indien u verdachte plekjes ziet.

Hieronder een aantal belangrijke tips om huidkanker te herkennen:

Herkennen van Huidkanker: 

 • Onregelmatige moedervlekken: let op moedervlekken die asymmetrisch zijn, onregelmatige randen hebben, verschillende kleuren bevatten of groter zijn dan een potloodgum.
 • Veranderingen: houd moedervlekken of vlekken die van grootte, vorm of kleur veranderen in de gaten.
 • Nieuwe groei: let op nieuwe huidafwijkingen, wondjes die niet genezen of plekken die ruw aanvoelen, bloeden, jeuken of pijnlijk zijn.

Met deze stappen vermindert u de kans op huidkanker aanzienlijk en geniet u van een gezonde huid. Bescherm uzelf en uw geliefden tegen de schadelijke effecten van de zon! 

 

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer.

We brengen € 30,- voor een intakegesprek in rekening. Deze kosten worden in mindering gebracht op het bedrag van de eerste behandeling die u bij ons ondergaat

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Voorkeur locatie (verplicht)

  Onderwerp (waarvoor wilt u een afspraak maken) (verplicht)

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.