Nieuws

Huidveroudering?
Wat is het en wat kun je er aan doen?

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk verschijnsel van de huid wat onvermijdelijk is voor iedereen. Het is een geleidelijk proces wat al vanaf het 25e levensjaar begint en vaak pas echt zichtbaar begint te worden tussen het 35e en 40e levensjaar. Maar wat gebeurt er nu precies met de huid tijdens dit proces?

Wat gebeurt er in mijn huid tijdens het huidverouderingsproces?

Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Het gevolg hiervan is huidverslapping, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes en rimpels. De snelheid en de mate van huidveroudering is afhankelijk van een aantal factoren namelijk door erfelijke aanleg maar ook door uitwendige factoren waar wij zelf deels invloed op hebben zoals roken, UV-straling zon(nebank), hormonen, voeding en luchtverontreiniging.

Welke behandeling(en) kan ik doen voor om huidveroudering tegen te gaan?

Het proces van huidveroudering kan niet gestopt worden, maar het kan wel beïnvloed worden. Hoe eerder de tekenen van huidveroudering aangepakt worden, hoe beter! Er zijn behandelmethoden mogelijk om huidveroudering aan te pakken. Echter blijft het moeilijker om bestaande rimpels aan te pakken. Daarom zijn veel behandelingen gericht op het zoveel mogelijk voorkomen van rimpelvorming en het uitstellen van het verouderingsproces. Deze behandelingen stimuleren de huid om nieuwe collageen en elastine vezels aan te maken, de componenten die er verantwoordelijk voor zijn om de huid er jonger uit te laten zien. Behandelingen die hiervoor ingezet kunnen worden zijn: Lasertherapie, (Chemische) Peelings, Microneedling, Microdermabrasie, Facesetting en de diverse producten die je huid ondersteunen.

Wat kan ik zelf doen om huidveroudering tegen te gaan?

Het gebruik van thuisproducten wordt vaak onderschat, terwijl deze essentieel zijn! Niet alleen ter ondersteuning van een behandeling, maar ook zonder behandeling kunnen deze producten processen in de huid bewerkstelligen waardoor thuis het verouderingsproces al aanpakt kan worden. Deze producten bevatten zuren en hoogwaardige ingrediënten die de juiste diepte in de huid kunnen bereiken om daadwerkelijk invloed te kunnen uitoefenen op het huidverouderingsproces.

Tevens is het gebruik van dagelijkse anti-oxidanten onmisbaar voor de dagelijkse bescherming van uw huid. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen (atmosferische en omgevingsinvloeden). Vrije radicalen kunnen schade geven aan de huid waardoor fijne lijntjes, rimpels, huidverkleuring en huidverslapping kunnen ontstaan.

Daarnaast is het ook van essentieel belang om een sunblock (minimaal SPF 30) te gebruiken. Tot op heden wordt het gebruik van een sunblock vaak onderschat. Ten eerste is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Maar tevens is een sunblock tegelijkertijd een anti-aging crème, omdat het de huid beschermt tegen UV-straling, pigmentvlekken en huidveroudering.

Vraag de huidtherapeut om advies!

Wilt u graag advies over de product(en) die u kunt inzetten om huidveroudering te voorkomen en voor úw huid geschikt zijn? Wij helpen u graag!

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail adres (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.