Lymfoedeem

Vochtophoping: een pijnlijke zaak.
Wij kunnen u helpen.

Soms wordt overtollig lymfevocht niet goed afgevoerd. Dit kan komen door een operatie of bestraling, maar ook door erfelijke aanleg. Het geeft u een zwaar gevoel in borst, armen of benen of zorgt voor spanning in andere gebieden waar het vocht zich ophoopt. Soms ook stijfheid in de gewrichten, een zeurende of stekende pijn of wondroos (erysipelas) en pijnlijke huidafwijkingen. Ook kan het u beperken in het dagelijks functioneren.

Wat kunt u zelf doen?

De behandeling in onze praktijk alleen is niet voldoende. U kunt thuis het herstel een handje helpen.

Oedeem of vochtophoping voorkomt een goede doorbloeding en daarmee de zo noodzakelijke voeding van de huid. Die wordt droog, schilferig en is gevoelig voor wondjes. Daarom is een goede verzorging en bescherming van huid minstens zo belangrijk. Uw huid voelt veel fijner aan én u voorkomt complicaties.

lymfoedeem behandeling

Ambulante compressietherapie

Door het aanleggen van zwachtels wordt van buitenaf een continue druk gegeven. Deze druk gaat het uittreden van vocht tegen en ondersteunt de afvoer van lymfe. Zo blijft het resultaat van de lymfedrainage op peil. Compressietherapie werkt het beste wanneer u veel loopt en uw benen vaker beweegt. Indien door het zwachtelen het oedeem verdwenen is, kunnen de zwachtels vervangen worden door aangemeten therapeutische elastische kousen om de benen of arm slank te houden.

Lymfetaping

Speciaal elastisch katoenen tape wordt met een speciale techniek op de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat ruimte in de bovenste huidlaag waardoor de lymfvaatjes het vocht uit het weefsel opnemen en afvoeren. Door de normale lichaamsbeweging wordt de huid continue gemasseerd daar waar het tape zit en zal het oedeem gaan afnemen. Van het tape voelt u nauwelijks iets en u kunt zich vrij bewegen, douchen, sporten en zelfs zwemmen.

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer.

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Voorkeur locatie (verplicht)

  Onderwerp (waarvoor wilt u een afspraak maken) (verplicht)

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.

  [/db_pb_accordion]